ΒΙΒΛΙΑ | Το ταξίδι της Κυμοθόης

Το ταξίδι της Κυμοθόης βασίστηκε στην πολιτεία που άνθισε, κατά τους μυκηναϊκούς χρόνους, στην περιοχή της Γρόττας, στο νησί της Νάξου. Τα ερείπια αυτής της πολιτείας, που κατοικήθηκε από το 1400-1200 π.Χ., εκτείνονται σε μεγάλο μέρος της θάλασσας στην παραλία της Γρόττας, αλλά, δυστυχώς, τα ισχυρά ρεύματα στην περιοχή δεν επιτρέπουν τη συστηματική ανασκαφή της.

Η Κυμοθόη είναι μία γοργόνα που ζει στη θάλασσα γύρω από το νησί της Νάξου. Όταν θα γνωρίσει τη Φιλίστα, ένα κορίτσι που κατοικεί στη μυκηναϊκή πόλη της Γρόττας, θα της δοθεί η ευκαιρία, μέσα από τις περιγραφές της καινούργιας της φίλης, να γνωρίσει την πόλη και τους κατοίκους της, ενώ και η ίδια η γοργόνα θα προσφέρει στη Φιλίστα ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του βυθού.  Η ξαφνική όμως βύθιση της πολιτείας της Φιλίστας θα την αναγκάσει να φύγει μακριά, αφήνοντας την Κυμοθόη να φυλάει παντοτινά την πολιτεία της φίλης της, προστατεύοντάς την με τα πιο άγρια κύματα.

Μέσα από αφήγηση, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια με αρχαία ανακατασκευασμένη λύρα, αλλά και παιχνίδι δημιουργημένο πάνω στις βασικές αρχές της αρχαιολογίας και της μουσικής, το κοινό προσλαμβάνει γνώση για την καθημερινή ζωή και τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων του 1200 π.Χ. , ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει με διάφορες δραστηριότητες σε όλη τη διάρκειά του.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://kalendis.gr/product/taksidi-kumothois/